4 spelers Damvereniging VBI in finale NK sneldammen

door Joop Hendriksen

Aan de finaleronde van het NK sneldammen (Blitz) 2017 namen maar liefst vier spelers van Damvereniging VBI deel. Blitz is het speltype waarin de spelers in  een partij een bedenktijd van vijf minuten plus vijf seconden per zet krijgt.

 

In de halve finale hadden Geert van Aalten, Alexander Baljakin, Dirk Joosten en Jos Stokkel een plaats veroverd bij de acht spelers die uiteindelijk tijdens de finaledag  moesten beslissen wie zich  Nederlands kampioen 2017 in dit spel mag noemen. Een uitstekende prestatie waarmee zij een aantal sterke spelers, waaronder nationaal kampioen Martijn van IJzendoorn achter zich lieten.

De uiteindelijke winnaar werd wereldkampioen Roel Boomstra die daarmee zijn titel van het vorig jaar prolongeerde. Met 12 punten uit 7 wedstrijden bleef hij Alexander Baljakin nipt met één punt voor. Ook Alexander evenaarde daarmee zijn prestatie van het vorig jaar. Geert van Aalten (5), Jos Stokkel (7) en Dirk Joosten (8) eindigden uiteindelijk in de tweede helft van de ranglijst.