Alsnog eerste overwinning derde team

door Peter Litjens (tekst en foto’s)

Zaterdag 5 maart kwamen onze damvrienden uit Tilburg op bezoek. Door medische problemen van een Tilburgse speler was dat team niet compleet. Wij wensen die speler beterschap. Daardoor kreeg Piet Verhaegh de eerste overwinning cadeau.

Daarna kreeg Jo ten Westeneind de overwinning makkelijk cadeau van de tegenstander door allerlei zetjes. Jeugdspeler Jelte Evers had geluk dat de tegenstander een doorbraakcombinatie niet nam op zet 31 en nam een paar zetten later zelf een combinatie die later de overwinning opleverde. Dat leverde Jelte zijn eerste overwinning op in de Nationale Competitie.

Jeugdspeler Ruben Kant verloor van Herman Lamberts. Linsey van Leeuwen speelde een sterke opening en kwam een schijf voor door de Coup Springer te nemen. Dit was niet genoeg voor een overwinning, maar wel een flink blauwe notering.

Gerard Boogaars verloor de strijd om het centrum en kreeg ook nog een Zetje van Weiss en dam tegen en moest de punten aan de tegenstander laten. Peter Litjens had in Martijn Kool een gelijkwaardige tegenstander en dat leverde een spannende partij op. Op zet 62 miste Peter de winnende voortzetting 26-31. Maar Martijn zette op zet 68 de dam op een verkeerd veld en was de overwinning toch een feit. Jos Lamers had volgens Flits verschillende keren een kansrijke positie en haalde remise.

Nadat een eerdere overwinning door terugtrekking van een team werd geannuleerd werd nu wel de eerste overwinning behaald (totaal 10-6) die blijft staan.