Ook derde team onderuit in Doetinchem

door Peter Litjens

Naast Damvereniging VBI 2 moest ook Damvereniging VBI 3 in Doetinchem spelen. Omdat spelers van zowel Damvereniging VBI 3 als Dammer Uit Oost 2 in hogere teams moesten invallen, waren er in deze wedstrijd maar 5 partijen.

Jeugdspeler Jelte Evers mocht tegen naamgenoot Rodier Evers en begon goed. Jelte had op zet 14 beter 37-31 kunnen spelen om 27-31 te verhinderen. Dat veroorzaakte veel problemen en een latere nederlaag.

Jeugdspeler Ruben Kant begon ook goed aan zijn partij, maar had bij zet 18 beter 5-10 kunnen ontwikkelen in plaats van 20-25, want kreeg nu het kaatsingszetje om de oren. Bij zet 39 had Ruben met 7-12 beter zijn verdediging op orde kunnen stellen.

Jo ten Westeneind zat tegen Johan Haijtink. Beiden speelden een streng positionele partij en op de 42e zet werd tot remise besloten. Piet Verhaegh speelde tegen Alexandra Betting en Jos Lamers zat tegen Ralf Richters. Beiden hadden kansen, maar wisten net niet de weg naar remise te vinden.

Het werd dus een 9-1 nederlaag.
Verder was er de afgelopen periode ook het nieuws van het terug trekken van Cema De Vaste Zet 2 vanwege corona, waardoor de enige teamwinst uit het eerste gedeelte van de competitie in de stand niet meer meetelt.