Basisschool Drieluik uit Huissen zesde in provinciaal damkampioenschap

Basisschool Drieluik uit Huissen zesde in provinciaal damkampioenschap

In de finale van het Gelders damkampioenschap schooldammen voor de bovenbouw bleek al spoedig dat de concurrentie veel sterker was dan in de gewestelijke finale. In district Zuid had basisschool de Drieluik uit Huissen vrij gemakkelijk de titel behaald, maar traditiegetrouw zijn de scholen uit de Gelderse Vallei heel sterk. De damclubs in Wageningen en Bennekom hebben sterke jeugdafdelingen, die de regionale scholen uitstekend begeleiden.
In de eerste wedstrijd wist het viertal van De Drieluik een 6-2 overwinning te boeken op het tweede team van de Eben Haëzerschool uit Bennekom. Sil Spieard, Rikke Ponger en Guido Janssen wisten hun partijen te winnen. Alleen Jeroen Visser moest de punten inleveren.
Vervolgens moesten de Huissenaren twee maal de winst aan de tegenstanders laten. Eerst werd met 5-3 verloren van De Prinsenakker uit Bennekom, terwijl daarna de Branink uit Laren met 6-2 te sterk was. Daarna herstelde het team zich voortreffelijk. De viertallen van de ds. de Ridderschool uit Nunspeet en de C.van Leeuwenschool uit Eerbeek werden beide met 6-2 verslagen. De Troubadour uit Elden, die in de districtsfinale de tweede plaats achter de Drieluik had gehaald en toen nog werd verslagen, was nu met 6-2 te sterk. Alleen Sil Spieard wist zijn partij te winnen. In de laatste ronden werd met 6-2 gewonnen van ’t Mozaïek Zwanenbloemlaan uit Arnhem.
Door deze uitslagen eindigde het viertal van de Drieluik met 8 punten uit 7 wedstrijden op de zesde plaats. Dat was ruim voldoende om zich te plaatsen voor de halve finale van Nederland, die op 17 mei zal worden gehouden. Dan zullen de Huissenaren er alles aan doen om zich te kwalificeren voor de finale van het kampioenschap van Nederland. Sil Spieard werd aan het eerste bord topscorer van het team met 11 punten uit 7. Rikke Ponger haalde 9, Guido Janssen 7 en Jeroen Visser 4 punten. Al met al een bevredigend resultaat.
De Eben Haëzerschool uit Bennekom werd kampioen van Gelderland, terwijl de Troubadour uit Elden tweede en de Barchschole uit Barchem derde werd.