Damvereniging VBI 4 kampioen

Damvereniging VBI 4 kampioen

Het Vierde team van Damvereniging VBI heeft vrijdag 22 februari j.l. het kampioenschap in de 1e klasse District Zuid in de wacht gesleept. In en tegen de naaste concurrent Wamel werd met 9-7 gewonnen.
In een volle damzaal, de laatste ronde was immers een gezamenlijke ronde, traden beide overgebleven titelkandidaten tegen elkaar aan. De Huissenaren begonnen met een punt voorsprong aan de laatste wedstrijd en hadden derhalve aan 1 punt genoeg. Na een nerveuze start kregen de Huissenaren op een aantal borden voordeel. Dat dit niet automatisch een overwinning betekent bleek wel want Harry Hendriksen, Bart Peters, Coen Donders, Ralf Veenings en Bart Leijser speelden allen remise. Vooral Coen Donders en Bart Leijser hadden uitstekende winstkansen maar verzuimden het af te maken.
Bas van Engelen doorbrak de remisereeks en won na een goede partij. Met deze overwinning werd alvast een voorschot op de titel genomen. Er waren nog twee partijen bezig en alleen blunders van Theo Willemsen en Gerard Boogaars konden nog roet in het eten gooien. Dit gebeurde echter niet, Theo Willemsen kon zelfs nog winnen na eerder een ‘schoonheidsfoutje’ in de opening te hebben gemaakt. Met twee remises was de overwinning en het kampioenschap een feit.