Burgemeester Harry de Vries opent het NK pupillen 2007

door Leen de Rooij

Achttien spelers, waaronder drie meisjes, hadden zich geplaatst voor de finale van het pupillenkampioenschap dammen van Nederland. Huissen, het dam-Mekka van Nederland, biedt onderdak aan het toernooi dat gesponsord wordt door accountantskantoor JeurissenJanssen uit Huissen.

070501openingdemonstraties.gifJeugdbondstrainer Alex Mathijsen gaf een prachtige inleidende presentatie. Hij had van alle deelnemers een fragment uitgekozen waarmee zij zich eerder hadden onderscheiden. Met behulp van een beamer konden alle aanwezigen van de kwaliteiten van de deelnemers genieten.

070501openingszetnkpup.gifNadat hoofdbestuurslid Jozef Linssen namens de KNDB het belang van de damsport en van het toernooi had onderstreept, kwam de nieuwe burgemeester van de gemeente Lingewaard, Harry de Vries, aan het woord. Hij bleek uitstekend op de hoogte van de eerdere prestaties van Damvereniging VBI. In zijn jonge jaren had de burgemeester zelf gedamd. Hij vertelde dat hij buurtgenoot geweest was van Ton Sijbrands, die hij vaag had gekend. Daarna verrichtte hij de openingszet aan het bord van de plaatselijke coryfee Lotte Aleven. De burgemeester wenste iedereen, maar in het bijzonder Lotte, veel succes.

Sponsor JeurissenJanssen schonk alle deelnemers een balpen, terwijl ieder ook een T-shirt mocht uitkiezen. Daarna kon het toernooi van start gaan. Het peil van de deelnemers lijkt elk jaar hoger te worden, vooral omdat veel spelers wedstrijden spelen in de verschillende landelijke afdelingen.