Damvereniging VBI 2 blijft in spoor koploper

Het tweede team won de wedstrijd tegen hekkensluiter Nijmegen DC met 13-7.

Notaties Notaties
Animaties Animaties

Het tweede team van damvereniging Huissen won met 13 – 7 van DC Nijmegen en blijft samen met Gorinchem op kop. Met nog een ronde te gaan staan de Huissenaren drie bordpunten achter.

090214geertberends.jpg

Jo Weijman speelde een vlotte remise en invaller Marcel Janssen zorgde voor de eerste winstpartij van de middag. De enige verliespartij kwam op naam van Arno Arends die een doorbraak over het hoofd zag. Emiel Leijser drukte zijn tegenstander van het bord en bracht zijn team weer op voorsprong. Bas van Engelen speelde eindelijk weer eens een keurige partij en kon een voordelige remise bijschrijven. Topscoorder Rob Schrooten kwam slecht uit de opening en mocht tevreden zijn met de remise. Coen Donders kwam in hevige tijdnood, maar hij hield het hoofd koel en bracht de stand op 8-6. Geert Berends won in een keurig gespeeld eindspel en Dirk Joosten pakte aan bord 1 in een prima partij twee punten. Ralf Veenings ging nog lange tijd door, maar kon de winst helaas niet vinden.
In de laatste ronde tegen Middelburg kan met een grote winst het kampioenschap nog binnengehaald worden. Lukt dit niet dan rest nog een promotiewedstrijd.