Damvereniging VBI verplettert PWG ‘s-Gravenpolder

Damvereniging VBI walste over PWG ‘s-Gravenpolder heen: 13-7.

Notaties.doc Notaties
Animaties Animaties

Damvereniging VBI verplettert PWG ‘s-Gravenpolder

Damvereniging VBI heeft zijn titelaspiraties opnieuw waargemaakt met een klinkende overwinning. Ook de beide medekandidaten Van Stigt Thans en Witte van Moort wonnen hun wedstrijd zodat het er naar uitziet dat er na de normale competitie een barrage wordt gespeeld om het Nederlands kampioenschap. De laatste wedstrijd speelt Damvereniging VBI tegen de hekkensluiter Amsterdam ’80.

090214meursjansen.jpg

De uitslag 17-3 doet vermoeden dat Damvereniging VBI geen kind had aan PWG ‘s-Gravenpolder.  Toch duurde het tot aan de tijdcontrole voordat de Huissenaren hun positioneel voordeel in winst konden omzetten. Toen vielen ook binnen een kwartier vijf rijpe appels van de boom.
Geert van Aalten, Peter Hoogteijling, Pim Meurs, Alexander Baljakin en Johan Krajenbrink tekenden voor 10-0. De overwinning van Pim was de meest opmerkelijke. Met nog 7 zetten in 19 seconden was hij voor de tijdscontrole binnen. Daarna kon zijn tegenstander meteen opgeven. Fred de Koning speelde een stevige remise en dat resultaat was er ook voor Jasper Lemmen en Joost Hendriksen. Guntis Valneris en Gérard Jansen maakten met overwinningen het karwei af.