Damvereniging VBI 2 haalt punt tegen koploper

door Emiel Leijser

Het tweede team van DV VBI heeft in ronde 4 eindelijk het eerste punt behaald. Van nota bene de koploper TDV Tilburg werd een punt afgesnoept, terwijl in de eerst drie ronde steeds het onderspit werd gedolven tegen op papier zwakkere tegenstanders.

Toch begon het niet best. Marcel Janssen kon geen reële winstpogingen ondernemen tegen de invaller Kindt. Na 40 zetten werd in remise berust. Emiel Leijser verloor onverwacht van de Belgische dammeester Depaepe. Hij blunderde toe hij dacht de touwtjes in handen te hebbenen verloor doordat hij zich een zet te verrekende, 1-3. Invaller Arno Arends zorgde voor de eerste meevaller, hij hield vakkundig de jonge franse talentvolle Kevin Machtelinck, die ook de meestertitel mag voeren, op een punt.

Theo Berends moest berusten in een punt tegen de enige dame in het gezelschap, Sarah Rijgersberg. Rob Schrooten bleef beheerst en haalde een punt tegen de sterke Jasper Daems. Geert Berends wacht nog op zijn oude vorm en behaalde een gelijkwaardige remise tegen de op papier wat zwakkere Van Bakel. Ook was er een gelijkwaardige remise voor de Remco Vredenberg tegen Vermeer. De sterkste speler van het tweede team, Fred de Koning, is ook nog zoekende naar zijn vorm en wacht nog op zijn eerste winstpartij. De jeugdige Martijn de Leeuw liet zich niet slachtofferen, remise en een tussenstand van 7-9.

De grootste verrassing van de dag kwam van de andere invaller, Jan van Loenen. Het Tilburgs talent Thijs van den Broek was te gretig in zijn spel en moest een schijf inleveren. Jan zette het eindspel vakkundig om in een overmachtseindspel en trok de stand hiermee recht: 9-9. De einduitslag kon nog alle kanten op, dus de laatste partij van Willem Hoek tegen de tweede Belg aan Tilburgse zijde De Cokere MF was super spannend. De partij schoot alle kanten op, maar met een remise werd uiteindelijk de 10-10 eindstand op het scorebord genoteerd.

Hiermee blijven voor het tweede team de degradatiezorgen rondspoken. De volgende tegenstander Van DV VBI 2 is  de nummer 2 in de hoofdklasse, te weten WSDV Wageningen.