Damvereniging VBI 2 kan het niet bolwerken tegen Wageningen

In de laatste ronde van de KNDB-competitie verloor het tweede team van WSDV. Jammer, maar het doel werd gehaald: de nacompetitie spelen.

Notaties Notaties
Animaties Animaties

Damvereniging VBI 2 kan het niet bolwerken tegen Wageningen

Hoewel Damvereniging VBI 2 zich al had geplaatst voor de nacompetitie om een plaats in de nationale hoofdklasse, was het team er zeer op gebrand een goed resultaat neer te zetten tegen een oude concurrent, WSDV uit Wageningen. Dit lukte niet, want de Huissenaren liepen tegen de tweede verliespartij in deze competitie op.

Het begon al niet goed toen Henk Kemperman als eerste een nul moest incasseren. Vervolgens voegden Arno Arends, Geert Berends en Jo Weijman een remise aan de stand toe. Jeugdspeler Willem Hoek trok de stand weer recht door een keurige overwinning. Daarmee scoorde hij dit jaar uit negen wedstrijden maar liefst twaalf punten en bewees daarmee zijn waarde voor het team. Coen Donders kwam niet verder dan remise.
Toen Dirk Joosten zijn partij verloor begon het er somber voor het team van VBI uit te zien. Bas ven Engelen en Theo Willemsen kwamen niet verder dan remise. Tenslotte verloor ook de topscorer van het team in dit seizoen, Rob Schrooten, zijn partij.
De eindstand werd zodoende bepaald op 12-8 voor de Veluwnaren. Daardoor belandden de VBI-ers uiteindelijk op de derde plaats in de competitie. Op zaterdag 8 maart speelt VBI 2 in de nacompetitie thuis tegen Damlust uit Gouda, dat als een geduchte tegenstander geldt.