Damvereniging VBI 3 kampioen!

In de laatste ronde van de KNDB-competitie verloor het derde team weliswaar dik van PWG 2 (13-7), maar het werd toch kampioen…

Notaties Notaties
Animaties Animaties

Damvereniging VBI 3 kampioen!

Het derde team van Damvereniging VBI, dat uitkomt in de landelijke tweede klasse, werd zaterdag 23 februari eigenlijk verrassend kampioen. Het jonge team promoveert daardoor geheel onverwacht naar de landelijke eerste klasse.

Het kampioenschap was vooraf al onverwacht, maar zeker ook na de desastreuze nederlaag in de laatste ronde. In ‘s-Gravenpolder leed het derde team van Damvereniging VBI de eerste nederlaag van het seizoen. In Huissen werd desondanks de kampioensvlag gehesen. Grote dank ging daarbij uit naar het tweede team van CEMA/De Vaste Zet uit Geleen. De Limburgers hielden concurrent Angarde 2 uit Tilburg af van de noodzakelijke overwinning.

De laatste wedstrijd in het verre ‘s-Gravenpolder werd met angst  en beven tegemoet gezien door de Huissenaren. Voor sommige spelers was de spanning te groot en er werden dan ook te veel fouten gemaakt. De onervarenheid brak hier en daar op.
De jonkies Lotte Aleven en Richard Kempen en de meer ervaren Jan Bouwmeister lieten zich te gemakkelijk van het bord zetten. De routiniers Jan Linssen en Jo ten Westeneind brachten de spanning weer terug in de wedstrijd door hun tegenstander te overmeesteren. Wout Aleven, die tegen een veel sterkere speler zat, pakte mooi een punt in een moeilijke partij.
Toen ging het alsnog mis. Ton Berends, die de hele partij al wat minder stond, kon zijn stand niet sluitend krijgen en kreeg een nul op zijn conto. Joppe Lemmen en Geert Boogaars pakten beiden een punt. Joppe kreeg net iets te weinig voordeel om de volle buit binnen te halen.
Remco Vredenberg ging een te moeilijke partijopzet aan. Hij kreeg in het middenspel te veel druk op zijn korte vleugel en moest uiteindelijk zwichten voor de krachtige tegenaanval.
De Zeeuwen wonnen dus met 13-7 en daar was weinig op af te dingen.

De verslagenheid was groot in het Huissense kamp, totdat de uitslag uit Geleen doordrong. Met slechts een nederlaag in dit seizoen bleek Damvereniging VBI 3 de terechte kampioen!