Damvereniging VBI 2 met de hakken over de sloot

In de zesde ronde van de nationale competitie verovert het derde team van Damvereniging VBI de koppositie in 1C door een krappe overwinning tegen EAD Asten: 9-11.

Notaties Notaties
Animaties Animaties

Het tweede team van damvereniging Huissen heeft een belangrijke, doch benauwde zege geboekt op EAD uit Asten. Coen Donders was niet op het afgesproken tijdstip aanwezig en zo moest de reis met 9 man en een 2-0 achterstand gestart worden.
Dirk Joosten behaalde een keurige remise en ook Arno Arends was tevreden met een gelijkspel. Rob Schrooten bracht de partijen met een mooie damcombinatie weer op gelijke hoogte.
Emiel Leijser had zijn partij winnend af moeten sluiten, door een grappige finesse kon zijn tegenstander nog net een punt binnen halen. Bas van Engelen leed zijn eerste nederlaag door een kvo niet goed tegen te spelen. Joppe Lemmen is de man in vorm, een mooie centrumaanval leverde hem twee punten op en opnieuw een gelijke stand in de wedstrijd.
Ralf Veenings speelde een aardige opening, het leverde hem onvoldoende voordeel op. Jo Weijman trof de sterkste speler van Asten. Hij speelde een keurige partij en behaalde een voordelige remise. Matchwinnaar werd Geert Berends, in een bijna zes uur durende partij wist hij zijn tegenstander nog op de knieën te krijgen. De einduitslag kwam hiermee op 11-9.
Door het verlies van Wageningen is het tweede team nu alleen koploper in de eerste klasse C.