Damvereniging VBI verslaat landskampioen in zinderende finale

In de zesde ronde van de nationale competitie versloeg het eerste team van Damvereniging VBI landskampioen Van Stigt Thans Schiedam: 11-9.

Notaties Notaties
Animaties Animaties

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een spannend treffen tussen Damvereniging VBI en Van Stigt Thans Schiedam, de regerend Nederlands kampioen. De winnaar zet een belangrijke stap op weg naar het landskampioenschap.

081129valnerisendekonong.jpgNa enkele remises en winstpartijen van Gérard Jansen en Guntis Valneris staat Damvereniging VBI halverwege de wedstrijd met 7-3 voor. Opnieuw volgt een aantal remises, waaronder het goede eerste punt in deze competitie van Fred de Koning.
Jasper Lemmen en Joost Hendriksen staan minder tegen respectievelijk nationaal sneldamkampioen Anton van Berkel en meervoudig ex-wereldkampioen Anatoli Gantwarg. Jasper verliest toch nog onverwacht en Joost staat een schijf achter maar heeft enige compensatie in zijn stelling. Vier grootmeesters in het zijlokaaltje analyseren volop en vinden uiteindelijk een moeilijke remise voor Joost. De bange vraag is of Joost het ook ziet, nerveus drentelen de Huissense aanhangers rond.

081129hendriksen_gantwarg.jpgNa de juiste zetten van Joost en 55 minuten denkwerk van Anatoli legt deze het moede hoofd in de schoot. Remise voor Joost en 11-9 winst voor Damvereniging VBI.