Damvereniging VBI 2 pakt gedeelde koppositie

In de negende ronde van de nationale competitie won Damvereniging VBI 3 van DeZ/NGKZ: 8-12.

Notaties Notaties
Animaties Animaties

Het tweede team van damvereniging VBI heeft zich na de keurige 12-8 zege op nummer twee DEZ/NGKZ uit Hattem en het verrassende verlies van koploper Dordrecht naast de Dordtenaren op de eerste plaats genesteld.

De wedstrijd begon met een tegenvaller. Dirk Joosten speelde een prima partij. Helaas vergat hij de bekende zetcontrole en kon al snel opgeven. Geert Berends kwam niet verder dan een voordelige remise en ook Theo Willemsen pakte vlot een punt. Rob Schrooten nam na vijf zetten al een kettingstelling, zijn tegenstander kwam hier niet meer uit en kon vlot opgeven. Invaller Ralf Veenings zette de Huissenaren op voorsprong. Ralf had alle belangrijke velden in bezit en gaf zijn tegenstander geen schijn van kans.
De volgende overwinning was van de tweede invaller, Emiel Leijser. Hij zorgde na een mooie klassieke partij voor de 8-4 tussenstand. Door het verlies van Jo Weijman werd de wedstrijd nog onnodig spannend. Jo zag in een betere stand een eenvoudige damzet over het hoofd. Jeugdspeler Willem Hoek speelde tegen topscoorder Gert Jan Hoeve een uitstekende partij. Willem had de gehele partij licht voordeel en was tevreden met de remise.
Bas van Engelen zorgde voor het elfde punt. In het middenspel wist Bas fraai schijfwinst te forceren. Met een leuke finesse wist hij de partij in zijn voordeel te beslissen. Henk Kemperman, vaak als eerste uit, zorgde voor het twaalfde punt. Zijn tegenstander miste in de opening schijfwinst en Henk had in het eindspel meer verdiend. Beiden waren met remise tevreden.

Met nog twee ronden te gaan staat VBI 2 samen met Dordrecht op de eerste plaats. Over twee weken komt hekkensluiter Excelsior uit Den Bosch naar Huissen