Damvereniging VBI 3 ontsnapt aan nederlaag

In de negende ronde van de nationale competitie speelde Damvereniging VBI 3 gelijk tegen Alblasserdam.

notaties notaties
animaties animaties

In de negende ronde van de nationale competitie is het derde team van Damvereniging VBI verrassend alleen aan kop gekomen in de tweede klasse. De Huissenaren kwamen zelf niet verder dan een gelijkspel tegen Alblasserdam, maar concurrent Tilbrg verloor.

Jeugdspeler Pepijn van den Brink speelde een gelijkwaardige partij tegen de sterkste speler van Alblasserdam. Joppe Lemmen pakte twee punten door een fout van zijn overbuurman. Jan Linssen  kreeg voordeel maar toch te weinig voor de winst. Ton Berends en Remco Vredenberg moesten, ook in een betere stand, met remise genoegen nemen.
Het tij keerde toen Geert Boogaars en Jo ten Westeneind beiden in een voordelige stand de punten aan hun tegenstander ‘gaven’. Ook meisjeskampioene Lotte Aleven en Jan Bouwmeister konden hun voordeel niet omzetten in een overwinning.

Alle aandacht was toen gericht op Bart Leijser die als laatste speler nog twee uur extra  denkwerk moest verrichten om de twee punten mee naar huis te nemen. Gelukkig zag zijn tegenstander diverse malen een remisevariant over het hoofd.
Deze laatste overwinning bracht Damvereniging VBI 3 naast Alblasserdam. Het team blijft daardoor verrassend ongeslagen aan kop. Met nog twee wedstrijden te spelen tegen de naaste concurrenten kan de mooie mix van jong en oud laten zien wat ze waard zijn.