Damvereniging VBI 2 verslaat concurrent

Het tweede team van DV Huissen heeft een belangrijke overwinning geboekt tegen Huizum. Na de krappe 11 – 9 zege is de gevarenzone weer verlaten.

Jan van Loenen had een voordelige hekstelling waarbij zijn tegenstander zich pas laat in de partij kon bevrijden. De vrede werd toen ook snel getekend. Coen Donders pakte een uitermate belangrijk punt. Tegen de sterke Taeke Dekker vocht Coen als een leeuw en pakte een zwaar bevochten punt. Henny van Aalten had zoals vaker weer een gezonde aanval, maar ook nu kon hij het voordeel niet verzilveren. Topscoorder Dirk Joosten speelde opnieuw zeer nauwkeurig en kwam tegen zijn sterkere tegenstander niet in gevaar.

Emiel zocht revanche voor de nederlaag van vorig seizoen. Zijn aanval zag er goed uit maar was niet voldoende voor de winst. Marcel Jansen was tegen de sterkste Fries, Rein van der Pal geloot. Een punt was voldoende en die werd zonder problemen binnengehaald. Rond het vierde uur was daarmee de tussenstand met alleen nog maar remises 6 – 6.

Man off the match werd uiteindelijk Pepijn van den Brink, die in een 4 om 2 eindspel geduldig wachtte op een fout van voormalig sterkste man van Nederland , Tjalling van den Bosch. Rob Schrooten maakte in het middenspel de verkeerde slagkeuze. Hij kwam een schijf voor , helaas was dit onvoldoende voor de winst. Leen de Rooij kwam in het middenspel een schijf achter. Leen speelde geconcentreerd en zorgde voor het tiende punt. Arno Arends had zich de gehele partij prima verweerd tegen Anton Schotanus. Schotanus was niet blij met dit verweer en bleef nog lang doorgaan in een 3 om 1 eindspel. Arno liet zich niet gek maken waarmee de 11 – 9 verdiende eindstand op het bord kwam. Met nog 2 wedstrijden te gaan lijkt directe degradatie haast niet meer mogelijk.