Damvereniging VBI 4 met hakken over de sloot

Na 3 ruime overwinningen ging het eerste provinciale team met goede moed richting het hoog geplaatste Harderwijk. Nadat iedereen achter de borden zat leek een grote overwinning weer tot de mogelijkheden. Echter, na een aantal uren flink zweten voor een enkeling, stokte de teller bij een zwaar bevochten 9 – 7 overwinning.

Jo Weijman had de gehele wedstrijd licht nadeel, in de tijdnoodfase brak Jo door naar de damlijn, helaas was dit net onvoldoende voor winst. Geert van Aalten bereikte weinig tegen Fred Elgersma, Geert heeft echter weinig voordeel nodig om de 2 punten binnen te halen en dat geurde dan ook.

De op het laatste moment ingevallen Jo ten Westeneind kwam goed uit de opening, in het eindspel kantelde de partij nog bijna, maar de remise kwam niet in gevaar. Leen de Rooij speelde een rustige partij waar niet veel aan de hand leek, gaandeweg de partij kreeg Leen meer nadeel, waardoor de nederlaag niet meer te pareren was.

Rob Schrooten stond in het middenspel uitstekend en leek eenvoudig te gaan winnen, na een aantal foutieve zetten kwam Rob verloren te staan, de simpele winst werd gelukkig niet door zijn tegenstander gevonden. Ook Remco had het lastig in een door zijn tegenstander goed gespeelde flankspelaanval. Met de hakken over de sloot bereikte Remco een veilige remise.

Emiel Leijser had, zoals van hem bekend, weer snel een mooie aanval op het bord. Het voordeel werd vakkundig in winst omgezet. Rik Keurentjes speelde tegen de sterkste Harderwijker, had veel voordeel in het middenspel, maar onvoldoende om de 2 punten binnen te halen. Met een uiteindelijke 9 -7 overwinning staat het Huissense team aan kop in de Provinciale Hoofdklasse.

Rob Schrooten

Analyse van Rik Keurentjes van zijn eindspel (pdf)