Damvereniging VBI behaalt forse overwinning tegen Damlust Gouda

door Joop Hendriksen

De wedstrijd tegen Gouda wordt door de Huissense dammers altijd met enige zorg tegemoet gezien. De ploeg wist vorig jaar nog gelijk te  spelen tegen Damvereniging VBI. Dit seizoen pakte het beter uit.

Johan Krajenbrink zette de eerste score neer met een overwinning waarin de aanval via de lange vleugel doorslaggevend was. Wouter Ludwig zette zijn tegenstander al vroeg onder druk en voerde dat alleen maar op met winst als resultaat. Jasper Lemmen en Odin Mol moesten het op papier zwaar krijgen tegen de beide grootmeesters en ex- Nederlands kampioenen Prosman en Van IJzendoorn. Zij speelden allebei een uitstekende partij die een volstrekt gelijkwaardige remise opleverde.

Gérard Jansen zadelde zijn tegenstander op met een sterke aanval die via een volle vleugelomsingeling de winst bracht. Toine Brouwers trof een gelijkwaardige tegenstander. De partij ging gelijk op en eindigde in remise. De partij van Fred de Koning verliep op vergelijkbare wijze. Op papier bijna gelijke tegenstanders die de partij  zonder problemen  naar remise leidden. Alexander Baljakin verkeerde in goede vorm en schoof met overmacht zijn tegenstander van het bord.

Guntis Valneris  trof een tegenstander met een aanzienlijk lagere rating, die wel beschikte over een sterke verdediging. Ondanks verwoede pogingen bereikte hij niet meer dan remise. Jos Stokkel stond in zijn partij onder zware druk. Hij miste de zet die hem remise had kunnen brengen en moest uiteindelijk capituleren. De einduitslag werd bepaald op 13-7 en Damvereniging  handhaafde zich daarmee op de vierde plaats in de rangschikking.