Derde team redt het net niet tegen koploper

door Peter Litjens

Deze ronde kwam koploper Eye-T-Webdesign op bezoek bij Damvereniging VBI in Huissen. Beide teams speelden met inzet voor een goede uitslag.

Damvereniging VBI begon met een nederlaag, omdat Peter Litjens een paar zwakkere positionele voortzettingen deed en Albert Lusink hier goed gebruik van maakte. Daarna bracht Ruud de Kooter de stand in evenwicht door een overwinning tegen Henk van Renselaar. Henk sloeg verkeerd en kreeg een vernietigende damslag om de oren. Daarna verloor Lodewijk de Hei van Wim de Mol. Lodewijk had op zet 42 nog een combinatie kunnen nemen om remise te halen.

Leo Steyntjes speelde zijn laatste partij in de NC, hij vertrekt binnenkort weer naar Australie. Leo bedankt voor al je inzet en partijen en nog mooie tijd daar. Leo remiseerde met Frank Jongerman die op zet 40 een winnende combinatie mistte.

Rob Schrooten speelde de wedstrijd van de wisselende kansen. In het slotakkoord sloeg Rob niet goed waardoor het remise werd. Gerard Boogaars stond optisch beter, maar dit was niet genoeg om de partij te winnen. Jacob Reiffers wist ternauwernood na schijf achterstand remise te halen en teamcaptain Jos Lamers deed flink zijn best en haalde remise. Ons team was dichtbij een punt, maar net niet.

Op Toernooibase staat een aantal analyses van deze wedstrijd.