Damvereniging VBI boekt royale overwinning

door Joop Hendriksen

In de vierde ronde van de nationale competitie trad Damvereniging VBI aan tegen HDC Hoogeveen. Het gepromoveerde team had in de eerste rondes redelijk gepresteerd maar moest het  afleggen tegen de Huissenaren.

Gérard Jansen begon met een sterke opening en bouwde zijn voordeel gaandeweg uit tot een vlotte overwinning. Guntis Valneris speelde een mooie partij waarin hij zijn tegenstander met overmacht versloeg. Wouter Ludwig legde een fraaie omsingeling op het bord, won eerst een schijf en vervolgens de partij.

Fred de Koning speelde een keurige partij waarin hij langzamerhand makkelijker kwam te staan en vervolgens door kon lopen naar de overwinning. Dat betekende dat Damvereniging VBI na vier uitslagen al met 8-0 voor stond en er dus eigenlijk weinig meer kon gebeuren.

Odin Mol voegde een gelijkwaardige remise aan de stand toe. Jos Stokkel speelde een goede partij, had een duidelijk voordelige stand maar dat bleek net niet genoeg voor de overwinning. Dirk Joosten viel in voor de zieke Johan Krajenbrink. Hij toonde zich een volwaardige kracht in dit team en kwam niet in de problemen. Uiteindelijk kwam er een gelijkwaardige remise uit de bus.

Alexander Baljakin legde een kansrijke stand op het bord maar kwam uiteindelijk niet door de sterke verdediging van zijn tegenstander heen. Ook Jasper Lemmen stond er goed voor maar kon zijn stand niet verzilveren in winst. Toine Brouwers kwam na verschillende dreigingen in de problemen. Hij moest een schijf inleveren en verloor zijn partij. Met een uitslag van 13-7 waren de Huissenaren uiteindelijk heel tevreden.