Damvereniging VBI boekt royale winst op Witte van Moort

door Joop Hendriksen

De wedstrijd tegen Witte van Moort uit Westerhaar was eerder een zware dobber. Inmiddels is het team erg verzwakt en een overwinning voor de Huissenaren lag wel in het vooruitzicht.

De wedstrijd begon al goed door een overwinning van Wouter Ludwig. In een degelijke partij kwam hij steeds beter te staan totdat zijn tegenstander bezweek. Ook Odin Mol breidde zijn voordeel langzaam uit. Dat leidde via een schijf winst tot  partijwinst. Invaller Joost Hendriksen kwam uit tegen de Twentse kopman. Joost wist de aanval goed tegen te houden en sloot zonder problemen af naar remise.

Johan Krajenbrink kon weinig uitrichten tegen een degelijke tegenstander en kwam tot een  gelijkwaardige remise. Guntis Valneris vergrootte de voorsprong. Zijn tegenstander nam te veel risico en verloor via een omsingeling eerst een schijf en toen de partij. Alexander Baljakin kwam niet verder dan een gelijkwaardige remise. Fred de Koning trof een gelijkwaardige tegenstander. Zijn remise kwam niet als een verrassing.

Jos Stokkel kon de stand nog wat opleuken. Na een redelijk gelijk opgaande partij forceerde hij in de tijdnoodfase een beslissend voordeel. Jasper Lemmen bereikte wel een voordelige stand maar dat was niet genoeg voor de overwinning. Toine Brouwers probeerde wel een aanval op te bouwen maar uiteindelijk bereikte ook hij daar weinig mee.

Zo werd de einduitslag bepaald op 14-6. Daarmee staat Damvereniging VBI stevig op de tweede plaats in de rangschikking met één punt achterstand op Van Stigt Thans dat beide punten liet liggen bij Culemborg. In de slotronde is Damvereniging VBI voor het kampioenschap afhankelijk van een tweede misstap van de koploper.