Derde team onderuit in Limburg

door Peter Litjens

De wedstrijd tegen Limburg CT was verplaatst naar Roermond. Er deden een aantal jeugdspelers mee die weer de kans kregen om een damwedstrijd op redelijk niveau te spelen. Het team was niet compleet en begon daardoor met een 2-0 achterstand.

Ruben kreeg een damzet tegen en verloor daardoor zijn partij. Peter Litjens kwam een schijf voor door een forcing en dat leidde naar een overwinning. Jo ten Westeneind had een hele kluif aan een op papier zwakkere tegenstander. Dit werd remise.

Cas speelde een hele tijd goede zetten. Op zet 32 had hij de mogelijkheid kunnen nemen tot een krachtige centrumpositie. Dan had hij nog alle kansen gehad. Dit gebeurde niet en daardoor ging de partij verloren tegen een sterke tegenstander. Jelte had te veel kleine foutjes en dat betekende een nederlaag.

Jos Lamers had een eindspel waarin goed opgelet moest worden. Dit werd remise. Tenslotte was Linsey van Leeuwen verwikkeld geraakt in een spannend eindspel met Leo Nagels. Dit werd remise en betekende voor Linsey voor de 3e keer dit seizoen een blauwe prestatie.

De eindstand betekende daardoor een 11-5 nederlaag, maar voor het belang van de ontwikkeling van jeugdspelers is dat geen schande.
Foto onder: speelzaal in Roermond; fotograaf: Andy Damen.