Damvereniging VBI deelt de punten met Damlust Gouda

door Joop Hendriksen

In de zevende ronde van de nationale damcompetitie stond de wedstrijd tegen Damlust Gouda op het program. Beide teams stonden met twee punten achterstand op koploper Van Stigt Thans op de tweede en derde plaats. Het werd een spannende wedstrijd.

Gérard Jansen trapte af met een evenwichtige remise. Vervolgens ging Jasper Lemmen in de fout. In een betere stand vergiste hij zich onnodig en verloor de partij.  Alexander Baljakin speelde tegen oud- Nederlands kampioen Martijn van IJzendoorn. De beide grootmeesters maakten er een goede partij van waarin uiteindelijk het evenwicht niet verbroken werd.

Guntis Valneris trok de stand weer gelijk door een mooie overwinning in een sterk eindspel. Wouter Ludwig kwam moeilijk uit de opening. Hij herstelde zich goed en kwam al met al tot een gelijkwaardige remise. Odin Mol had het betere spel en kwam tot een schijf winst. Uiteindelijk was dat niet voldoende voor de overwinning. Fred de Koning had het moeilijk in de opening van zijn partij tegen de sterke Ben Provoost. Hij stond wel minder maar wist toch de remisehaven te bereiken.

Toine Brouwers had een goede aanval maar toen er iets misging had hij nog moeite om tot remise te komen. Jos Stokkel kwam ongemakkelijk uit de opening tegen topspeler Erno Prosman. De uiteindelijke remise was toch een goed resultaat. Johan Krajenbrink stond er goed voor. In het vervolg miste hij de overwinning en bleef steken op remise. Al met al was het 10-10 gelijkspel een goede afspiegeling van het totaal van de partijen.