Damvereniging VBI en Hijken DTC volledig in evenwicht

door Joop Hendriksen

In de uitwedstrijd tegen Hijken DTC werd Damvereninging VBI zoals de laatste jaren gebruikelijk weer stevig op de proef gesteld. Deze keer kwam een heel merkwaardige uitslag uit de bus: een gelijk spel als gevolg van remises aan alle tien borden.

Jasper Lemmen zette de eerste uitslag neer. Hij kwam niet verder dan een klein overwicht dat onvoldoende was voor de winst. Odin Mol moest wel goed uitkijken maar leverde uiteindelijk een gelijkwaardige remise af. Bij Gérard Jansen  waren de onderlinge verschillen minimaal.

Wouter Ludwig taxeerde het middenspel niet helemaal goed maar wist de schade binnen de perken te houden. Fred de Koning speelde een volstrekt gelijkwaardige partij waarin niets bijzonders gebeurde. Guntis Valneris had wel een klein voordeel maar zijn  tegenstander pareerde dat voldoende. Johan Krajenbrink zette een spannende aanval op het bord. Even leek het succesvol te worden maar in het eindspel had zijn tegenstander voldoende verweer.

Alexander Baljakin kwam ook niet verder dan een wat gemakkelijke stand die uiteindelijk geen resultaat opleverde. Wereldkampioen Roel Boomstra stopte onlangs met het spelen op het allerhoogste niveau. Hij maakt nog wel de verplichtingen tegenover zijn club af. Hij bracht Toine Brouwers zwaar in de problemen en leek rechtstreeks op de overwinning af te stevenen. Op een bepaald moment miste hij de goede voortzetting en Toine kon de remise veilig stellen. Jos Stokkel zette in een klassieke partij de eindstand op 10-10 vast. Door het verlies van WSDV schoof Damvereninging VBI op naar de derde plaats in de rangschikking.