Nipte nederlaag derde team

door Peter Litjens

De thuisclub had in de speelzaal alles weer netjes opgesteld voor de wedstrijd. Een wedstrijd die pas 16 zetten voor het einde een winnaar opleverde.

Jacob Reiffers begon met een overwinning tegen Bennie Lawant die na 14 zetten een combinatie open zette met 2 schijven verlies en dam tegen. Daarna kon Ruben Kant 2 punten bijschrijven wegens ontbreken tegenstander. Lodewijk de Hei stond na een slechte opbouw diverse keren verloren, had op zet 26 nog 37-32 kunnen spelen voor een remise achtig resultaat maar toen 19-23 kwam was het over en uit en konden de schijven in het doosje.

Jeugdspeler Jelte Evers had een paar mindere positionele zetten en kreeg ook nog de bomzet tegen en verloor zijn partij. Peter Litjens kreeg in Willem Fokkert een speler met een lage rating die al verschillende goede uitslagen had laten zien. Het werd een positioneel spelletje waarbij de stand steeds redelijk in evenwicht was. Dus was de remise logisch. Gerard Boogaars kwam na 20 zetten een schijf voor door een onverantwoorde voorpost van Koert Meuleman. Daarmee ging Gerard op een overwinning af. Echter in het eindspel liep Gerard achter schijf 31 en kreeg een vernietigende combinatie om de oren.

Jos Lamers stond al een keer gewonnen bij zet 47  ( 28-23 ) en kreeg opnieuw voordeel in het eindspel en won. Ruud de Kooter had een goede partij maar miste op zet 52  29-24 voor minimaal remise en zag zijn partij verloren gaan.

Het resultaat was dus een nipte 9-7 nederlaag en dat is al voor de 4e keer deze competitie zo. Het laat wel zien dat er stevig gespeeld wordt.