Damvereniging VBI loopt barrage mis

door Joop Hendriksen

In de laatste ronde van de nationale competitie kwam Damvereniging VBI uit tegen Van Stigt Thans, de nationale kampioen van vorig jaar.

Johan Krajenbrink zette het eerste succes op naam van de Huissenaren. Via een schijf voordeel besliste hij zijn partij. Wouter Ludwig speelde een gelijkwaardige remise en werd daarmee topscorer van het team in deze competitie. In de klassieke partij van Alexander Baljakin werd het evenwicht niet verstoord.

Jos Stokkel speelde een sterke wedstrijd maar zijn tegenstander wist het op remise te houden. Analyse achteraf wees uit dat Jos op een bepaald moment de winstkans liet liggen. Fred de Koning kwam in een goede partij tegen een gelijkwaardige tegenstander eveneens tot remise. Jasper Lemmen speelde aanvankelijk een goede partij maar moest een schijf en uiteindelijk de beide punten inleveren.

In de partij van Odin Mol leek er aanvankelijk niets aan de hand. Door een verrassend offer van zijn tegenstander sloeg het evenwicht om. Odin had daar geen verweer tegen.  Gérard Jansen trok de stand weer recht. Hij kwam steeds beter te staan en plaatste vervolgens de beslissende aanval. Toine Brouwers ging aanvankelijk in de aanval. Dat ving zijn tegenstander goed op. Toen mistte Toine de remise en was de derde nederlaag van  het team een feit.

Nog leek het niet verloren. Guntis Valneris kwam in een omsingeling steeds beter te staan. Uiteindelijk was een schijf voordeel niet voldoende voor de winst. Zo werd de uitslag bepaald op een 9-11 verlies, waarmee de Huissenaren uiteindelijk op de vierde plaats in de competitie eindigden.