Damvereniging VBI naar finaleronde KNDB-beker

door Joop Hendriksen

’t Koelhuis in Huissen was op 3 juni de locatie waar de tweede ronde in de competitie om de KNDB beker werd gehouden. Er speelden 16 teams in vier groepen voor acht plaatsen in de finaleronde die op 17 juni eveneens in ’t Koelhuis plaats vindt.

Damvereniging VBI had zich na groepswinst in de eerste ronde geplaatst en was ingedeeld met CTD Arnhem, ADG Amersfoort en Harderwijk. Amersfoort was de eerste tegenstander. Jos Stokkel tekende als eerste remise aan. Daarna volgden winstpartijen van Geert van Aalten en Fred de Koning. Johan Krajenbrink sloot af met remise, zodat de eindstand werd bepaald op 6-2 voor de Huissenaren.

In de tweede ronde was Harderwijk de tegenstander. Johan Krajenbrink startte met winst, gevolgd door Geert van Aalten, Jos Stokkel en Fred de Koning die met remises de eindstand op 5-3 brachten.

De laatste wedstrijd ging tegen CTD Arnhem. Geert van Aalten zette als eerste resultaat een winstpartij neer. Daarna volgden remises van Fred de Koning, Jos Stokkel en Johan Krajenbrink, zodat ook hier de eindstand van 5-3 uit de bus kwam.

Daarmee werd Damvereniging VBI groepswinnaar. Dat leverde een plaats in de finaleronde op en daarnaast een plaatsing voor de bekerwedstrijden in 2018. In de finaleronde op 17 juni is Van Stigt Thans uit Schiedam de eerste tegenstander. Dat wordt een spannende wedstrijd tegen een sterke ploeg.