Damvereniging VBI onnodig onderuit in topper

De tweede ronde van de nationale damcompetitie op zaterdag 2 oktober bracht meteen een van de topduels: Van Stigt Thans Schiedam – Damvereniging VBI Huissen. Dat het een topduel was bleek ook uit het aantal internationaal grootmeesters dat achter de borden verscheen: bij beide teams maar liefs vijf, waaronder ook nog eens twee ex-wereldkamoenen!
Na een saai begin moest Damvereniging VBI in het stof bijten, omdat het de kansen die er toch wel waren niet wist te benutten. Met een 12-8 nederlaag werden de Huissenaren naar huis gestuurd.

Na twee uur spelen was er nog weinig tekening in de strijd. De partijen van Guntis Valneris, Toine Brouwers en Odin Mol eindigden in remise zonder echt spannend te worden. Echter, na drie uur spelen keken de Huissenaren aan tegen een achterstand die niet meer goed gemaakt zou worden. Jasper Lemmen kwam er niet aan te pas tegen de sterke Vadim Virny. Teamcaptain Jos Stokkel stond aanvankelijk prima, maar verloor alsnog door slordig spel.

Fred de Koning bleek een waardige vervanger van Geert van Aalten en scoorde een stabiele remise. Gérard Jansen leek het goed te doen, maar moest uiteindelijk blij zijn met een puntendeling. Wouter Ludwig kwam uitstekend uit de opening, maar liet dat voordeel verwateren. Ook Johan Krajenbrink en Alexander Baljakin slaagden er niet meer in hun (lichte) voordeel uit te bouwen naar winst en zo de nederlaag te voorkomen.