Damvereniging VBI sluit seizoen waardig af

Damvereniging VBI heeft de laatste mogelijkheid op de nationale titel niet kunnen verzilveren. Tegen regerend landskampioen Van Stigt Thans werd een eervol 10-10 gelijkspel behaald waardoor de Schiedammers hun titel nog een jaar prolongeerden.

Toch had er voor de Huissenaren meer in gezeten. Halverwege de wedstrijd leek Van Stigt Thans de overwinning vast in de hand te hebben na een nederlaag door een fout van Geert van Aalten tegen regerend wereldkampioen Schwarzman. Daarna keerden de kansen en was het juist VBI dat op drie borden duidelijk voordeel kreeg.

090300peterenjohan.jpgPim Meurs nam revanche voor zijn nederlaag in de vorige wedstrijd door mede-NK-deelnemer Sven Winkel na een verrassende zet met groot voordeel het nakijken te geven. Johan Krajenbrink zette positioneel de huidige Nederlands kampioen Ron Heusdens aan de kant en buitte een overmachtig eindspel uit.

Fred de Koning had het zwaar tegen oud-wereldkampioen Gantwarg, hield lang stand maar een klein foutje werd hem fataal. Toch was er nog kans voor Peter Hoogteijling in een sterke aanvalspartij tegen meervoudig nationaal kampioen sneldammen Anton van Berkel. De voordelige stand bleek in het eindspel net niet genoeg. Ook de overige partijen van Gérard Jansen, Alexander Baljakin, Jasper Lemmen, Guntis Valneris en Joost Hendriksen eindigden in remise.

Uiteindelijk bezetten de Huissenaren de derde positie in deze competitie, na Van Stigt Thans en Witte van Moort.  Dit is weliswaar een beter resultaat dan in de afgelopen vier jaar maar er waren dit jaar kansen voor meer.