Damvereniging VBI wint gemakkelijk van Witte van Moort

door Joop Hendriksen

Witte van Moort heeft de laatste jaren wat in kracht ingeboet maar is nog altijd een tegenstander waarmee terdege rekening moet worden gehouden.

Wouter Ludwig trof een zwakke invaller.  Hij won makkelijk via een damcombinatie. Toine Brouwers zette wel een goede aanval op, maar plaatste in het middenspel een onvoorzichtige ruil die uiteindelijk fataal voor hem uitpakte. Gérard Jansen had een spannende partij tegen een sterke tegenstander. Na een klein probleempje in het middenspel kwam uiteindelijk een volwaardige remise uit de bus.

Jos Stokkel had een pittige partij. Een combinatie leek op remise uit te komen. Na een blunder van zijn tegenstander in het eindspel kon Jos de beide punten  binnen harken. Johan Krajenbrink bouwde een sterk centrum op en werkte vervolgens de partij vakkundig af naar winst. Jasper Lemmen zette een aanvalspartij op. Zijn tegenstander verdedigde sterk zodat uiteindelijk een gelijkwaardige remise tot stand kwam.

Odin Mol speelde een spannende partij. Er leken wat kansen te komen maar uiteindelijk  bleef er een remise over. Bij analyse achteraf bleek dat Odin in de slotfase toch de winst gemist had. Fred de Koning speelde tegen een gelijkwaardige tegenstander. Er gebeurde niet veel spannends zodat uiteindelijk remise over bleef.

Alexander Baljakin gaf de stand nog een wat fraaier aanzien. Hij pakte wat kleine voordeeltjes die hij na het middenspel doorzette naar winst. Guntis Valneris zette een bekende variant op het bord die zijn tegenstander goed opving zodat een gelijkwaardige remise uit de bus kwam. Daarmee kwam een 13-7 overwinning tot stand.