Damvereniging VBI wint van CTD Arnhem

door Joop Hendriksen

Damvereniging CTD Arnhem is dit jaar uitgegroeid tot een middenmoter in de nationale competitie, een team dus waarmee terdege rekening moet worden gehouden. 

Geert van Aalten trapte af met een winstpartij tegen Henk Grotenhuis ten Harkel. Die maakte al in de beginfase een fout. Geert bouwde zijn voordeel uit en werkte de partij verder keurig af. Gérard Jansen volgde met een sterke overwinning tegen Thijs Gerritsen die eigenlijk weinig in te brengen had. Guntis Valneris zette de derde winst op het scorebord. Na veel druk liep Michael Palmer in de fuik. 

Vervolgens konden de Arnhemmers iets terugdoen toen Maarten Linssen tegen Niek Smeitink in een zetje liep. Johan Krajenbrink speelde tegen Peter Kort die door veel afruilen wel wat minder kwam te staan maar de remise kon behouden. Alexander Baljakin kon Frerik Andriessen wel wat terugdringen maar hij kwam uiteindelijk niet verdere dan remise.

Jasper Lemmen kon tegen een veel afruilende Bart Terwel enig voordeel opbouwen maar verder geen potten breken. Joost Hendriksen speelde een spannende partij tegen Rik Twilhaar. Uiteindelijk kwam er een gelijkwaardige remise uit de bus. In de partij van Fred de Koning tegen Erik van de Weerdhof gebeurde weinig spannends zodat ook hier de vrede getekend kon worden.

Jos Stokkel had een mooie op en neer gaande partij tegen Hin Wong. Jos miste mogelijk de winst waarna uiteindelijk ook hier een remise op het scorebord kwam.
Door de 8-12 overwinning en het verlies van Culemborg klom Damvereniging VBI naar de vierde plaats op de ranglijst.