Tweede team houdt merkwaardige traditie in stand

Rob Schrootendoor Geert Berends

Damvereniging VBI 2 heeft afgelopen zaterdag opnieuw een uitoverwinning geboekt! Nu werd mededegradatiekandidaat Samen Sterk met 11-9 geklopt. Hiermee wint het tweede team de vierde uitwedstrijd van de vier gespeelde uitwedstrijden. Daarentegen werden alle vijf thuiswedstrijden verloren!

Geert Berends opende de score met een rustige remise. Hierna won Willem Hoek met een Coup Royal.  Jan van Loenen stond wel iets makkelijker, maar dit was onvoldoende voor winst.

Martijn Weijers liep in een Coup Royal, kwam een schijf achter en verloor. Rob Schrooten bracht Damvereniging VBI 2 weer op voorsprong door in een spannende partij zijn tegenstander vast te laten lopen. Na een degelijk gelijkspel van Marcel Janssen en een prima remise van Remco Vredenberg maakte Theo Berends het nog spannend met een benauwd gelijkspel.

Hierna kon Jo Weijman het niet bolwerken tegen voornaamgenoot Jo Fijen. Als laatste sleepte de in grootse vorm stekende Emiel Leijser met een prachtig eindspel de overwinning binnen: 9-11!

Laten we de traditie in onze volgende thuiswedstrijd maar eens doorbreken!