Derde team boekt een mooie overwinning

In de negende ronde van de Nationale Competitie boekte het derde team een fraaie overwinning tegen DVA Alblasserdam 8-12.

Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

Damvereniging VBI 3 speelt een prima wedstrijd
door Ton Berends

Zaterdag 27 januari stond voor VBI Huissen 3 de uitwedstrijd tegen het hooggeplaatste Verhaar Montage op het programma. Het was in de wedstrijd niet te zien dat er zoveel punten (8) verschil zat tussen de teams.
Pepijn van den Brink was als eerste klaar. Traditiegetrouw overzag hij een niet zo moeilijke Coupe Royal, zijn tegenstander wist met de schijfwinst niet goed raad, verspeelde de schijf en de remise was een logisch resultaat.
Ook Gerard Boogaars en Jan Bouwmeister voegden een puntje toe aan het resultaat, waarbij opgemerkt mag worden dat Jan eigenlijk had moeten winnen. Hij zag in een gewonnen stand een plakker over het hoofd en dat kostte hem de zege. (3-3).
Dirk Joosten combineerde in een mindere stelling keurig naar schijf- en partijwinst (3-5). Ook Jo ten Westeneind was dicht bij een overwinning. Zijn tegenstander kon nog net de remise veilig stellen en ontsnapte. (4-6).
Vervolgens speelde Albert Pathuis (die een prima seizoen doormaakt) remise tegen hun sterkste speler. Hij kwam lichtelijk in de verdrukking maar het evenwicht werd niet echt verbroken (5-7). Lotte Aleven stond beter dan ze zelf in de gaten had. Hoewel ze uiteindelijk verloor, kon ze toch tevreden zijn over haar partij. (7-7)
Haar broer Wout speelde waarschijnlijk de beste partij van allemaal. Tegenstander Danny de Bruijn had in de voorgaande 8 partijen 12 punten verzameld. De stelling waarin de tegenstander noodgedwongen een schijf moest prijsgeven was een plaatje. Na de schijfwinst spartelde hij nog wel even tegen, maar het pleit was al beslecht. (7-9)
Bas van Engelen (aan bord 1 geposteerd deze keer) speelde een prima partij. Zijn tegenstander liet zich achteruit drukken, maar slaagde erin al ruilend een moeilijk eindspel te bereiken waarin het leek alsof hij nog de beste kansen had. Bas hield echter het hoofd koel (8-10).
Ton Berends was als laatste bezig en had een klein voordeeltje uitgebouwd naar groot voordeel. In een zes om zes dacht zijn tegenstander met een offer dat gewenste resultaat nog te bereiken. Niets was echter minder waar en heel sportief besloot hij get toen op te geven. (8-12)

Al met al een prima wedstrijd.