Derde team fors onderuit tegen De Variant

In de tiende ronde van de Nationale Competitie verloor het derde team kansloos van De Variant uit Oudenbosch: 6-14.

Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

Damvereniging VBI 3 verliest kansloos
door Jo ten Westeneind

Wie gedacht had dat de op papier gelijkwaardige wedstrijd tegen De Variant uit Oudenbosch spannend zou verlopen kwam bedrogen uit. Het derde team van Damvereniging VBI verloor in eigen huis kansloos met 6-14.
Al snel kwam het tiental op forse achterstand. Geert Boogaars trapte in een mooie damzet en kon gelijk opgeven. Ook Bas van Engelen werd verrast door een damzet en werd van het bord gezet. Lotte Aleven speelde geconcentreerd, maar kreeg geen kans bij haar tegenstander en moest de nul slikken. Daarmee kwam een tussenstand van 0-6 op het scorebord te staan.
Pepijn van den Brink, Joppe Lemmen en Raymond Geurts pakten allen een goed punt. Heel even leek het erop dat de Huissenaren terug zouden kunnen komen in de wedstrijd. Jo ten Westeneind wist in een spannende pot twee punten thuis binnen te halen.
Maar de schijn bedroog. De puntenpakkers van het seizoen, Ton Berends en Albert Pathuis, werden beiden het bos in gestuurd. Wout Aleven, die als laatste achter het bord zat, hield een  unt over aan een goed gespeelde partij. Maar de wedstrijd was toen allang gelopen.
Damvereniging VBI 3 kan in de laatste wedstrijd proberen het een en ander recht te zetten!