Tweede team boekt goede overwinning tegen EAD

In de tiende ronde van de Nationale Competitie won het tweede team met 13-7 van EAD uit Asten.

Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

Eenvoudige winst Damvereniging VBI 2
door Rob Schrooten

Het tweede team van damvereniging VBI behaalde een eenvoudige zege op het taaie EAD uit Asten. Met nog een ronde te gaan en twee punten voorsprong op de nummer drie is de nacompetitie zeer nabij.
Henny van Aalten zette de Huissenaren op het goede spoor. In het middenspel verraste hij tegenstander Martens met een leuke combinatie. Emiel Leijser kreeg een mooie aanval en leek op de winst af te stevenen. Helaas lukte het net niet de winst binnen te halen. Henk Kemperman had het zwaar tegen Hans Berkers. Henk kwam in het middenspel een schijf achter. Gelukkig had hij voldoende compensatie, zodat de remise toch nog eenvoudig werd binnen gehaald. Remco Vredenberg had goede kansen tegen Jan van de Mortel. Een leuke damcombinatie was net niet voldoende voor de winst. Theo Willemsen speelde tegen Dirk Vankan opnieuw een degelijke partij. Theo kwam niet in de problemen en ook hier was remise het resultaat. Tussenstand 6 – 4.
Arno Arends zorgde voor het zevende punt door Patrick Adriaans in bedwang te houden. Jo Weijman speelde tegen Ruud Arts een prima partij. Onder druk maakte Arts in tijdnood een beslissende fout. Jo wist hier wel raad mee. Leen de Rooij speelde een moeizame partij tegen Peter Arts. In het middenspel kwam Leen in de problemen. De remise kwam echter niet in gevaar.
Rob Schrooten kreeg hulp van tegenstander Clevis. Deze nam een veel te dure dam. Door slordig spel van Rob duurde de partij veel langer dan nodig was. De winst gaf Rob niet meer weg. Coen Donders had Adrie van Outheusden de gehele partij onder druk. In tijdnood kantelde de partij en moest Coen nog knokken voor een puntje. Gelukkig is Coen dit wel toevertrouwd. De eindstand werd hiermee 13 – 7.
In de laatste ronde rest tegen het laag geklasseerde DC Nijmegen nog een punt om de tweede plaats veilig te stellen. Daarna volgt de nacompetitie om promotie naar de landelijke hoofdklasse.