Derde team verliest van Eureka

In de zesde ronde van de Nationale Competitie verloor Damvereniging VBI 3 met 12-8 van Eureka Heerlen.
Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

Damvereniging VBI 3 redt het niet tegen Eureka
door Jo ten Westeneind

Het derde team van Huissen heeft zich goed geweerd tegen een veel sterkere Eureka uit Heerlen. De Limburgers werden dit seizoen nog pas eenmaal verslagen.
Teamleider Jo ten Westeneind had in de opening geen goed antwoord op het spel van Lewkovicz en werd van het bord geduwd. Vermeldenswaard zijn de remises van Bas van Engelen en Dirk Joosten. De jongelingen hielden de veel sterkere tegenstanders Verdel en Zijlstra in bedwang.
Pepijn van den rink kwam met de schrik vrij nadat hij een schijf achter was gekomen. Zijn overbuurman wist het karwei niet af te maken. Ton  Berends, Jan Bouwmeister, Raymand Geurts en Gerard Boogaars (tegen oud clubgenoot Verton) namen allen een punt mee naar huis.
Lotte Aleven speelde een keurige partij, maar jammer genoeg strandde ze alsnog in het zicht van de haven. Bart Leijser had als laatste de winst voor het pakken. Hij zag af van het verzilveren van de winst onder het motto ‘dat kost mij nog een uur’. ‘Wanneer je dit een uur eerder bedacht had’, was het antwoord van de teamleider, ‘had ik vanavond thuis nog naar sesamstraat kunnen kijken’. De teamleider was meer te spreken over de weer goede prestaties van de jeugd: ‘chapeau’. De Huissenaren gingen uiteindelijk met een 12-8 nederlaag naar huis.