Tweede team wint nipt van DeZ/NGKZ

Damvereniging VBI 2 won in de zesde ronde van de Nationale Competie met 9-11 van DeZ/NGKZ Hattemerbroek.
Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

Benauwde zege Damvereniging VBI 2

door Rob Schrooten 

Na de nederlaag in de vorige ronde heeft het tweede team van VBI zich weer prima hersteld. Een moeizame zege weliswaar, maar de 11-9 overwinning op DEZ/NGKZ uit Hattemerbroek mag er wezen.

Bij Remco Vredenberg ging het tegen NK-finaliste Astrid van de Stelt snel mis. Een verrassende damcombinatie kostte Remco beide punten. Willem Hoek speelde tegen Jan Willem Hoeve een lastige partij. Willem stond de gehele partij licht onder druk, maar in gevaar is hij echter niet geweest en dus was remise het resultaat.
Henk Kemperman bracht beide partijen weer op gelijke hoogte. Tegenstander Harry Beekman kwam in het middenspel in de problemen en moest na enig tegenstribbelen opgeven.
Emiel Leijser speelde tegen Alie Beekman een klassieke partij. Het evenwicht werd in deze partij niet verstoord, ook hier remise.
Coen Donders lijkt dit seizoen niet te stuiten. Ondanks niet al te zuiver spel behaalde hij tegen Christel Hoeve alweer een overwinning. Hij is nu topscoorder van het team.
Joppe Lemmen en Gert Jan Hoeve speelden beiden een behoorlijke alles of niets partij waar veel tijd mee verspeeld werd. Helaas was Joppe degene die in tijdnood de beslissende fout beging. Hiermee werd de tussenstand 6-6
Arno Arends had behoorlijk voordeel tegen Jacob Reiffers. Helaas werd de stand te dun en kon Reiffers toch nog eenvoudig de remise binnenhalen.
Rob Schrooten speelde een prima partij tegen Florian Hoeve, tot voor deze partij nog topscoorder in de eerste klasse met een honderd procent score. Hoeve kwam er vanaf het begin niet aan te pas en werd direct in de verdediging gedrukt. Een grappige eindspelfinesse leverde Rob beide punten op.
Theo Willems (tegen Jan Groeneveld) en Jo Weijman (tegen Marthy van Houtert) hadden beiden een lange partij. Zowel Theo als Jo hadden een lastig eindspel en moesten vol aan de bak om de remise binnen te halen. Gelukkig lukte hen dat waarmee de 11-9 overwinning een feit werd.
Damvereniging VBI 2 gaat nu na zes ronden met DEZ Hardinxveld Giessendam en PSV Eindhoven aan de leiding. Op 9 december is DEZ Hardinxveld Giessendam in het Koelhuis de volgende tegenstander.