Jeugdteams VBI tegen elkaar in jeugdcompetitie

De viertallen jeugdcompetitie van district zuid van de Gelderse dambond is weer van start gegaan. In de eerste ronde speelden op donderdag 16 november de teams van damvereniging VBI tegen elkaar.
In poule A van de Zuid-Gelderse competitie spelen Damvereniging VBI A en B. Team A bestaat uit Wout Aleven, Pepijn van den Brink, Richard van Kempen, Ronald Neijenhuis en reserve Max van der Ven. Team B bestaat uit Lotte Aleven, Wencke Standhardt, Elle Straatman, Lonneke Standhardt en de reserves Petra Radosavljevic en Laura Geurtsen. Richard van Kempen speelde remise tegen Lotte Aleven. Wout Aleven, Pepijn van den Brink en Ronald Neijenhuis aan bord 4 waren te sterk voor Elle Straatman, Lonneke Standhardt en Wencke Standhardt. De eindstand werd dus bepaald op 7 – 1 voor team A.

In poule B van de Zuid-Gelderse competitie komen team C en D uit namens Damvereniging VBI. In poule B worden twee wedstrijden per speelavond gespeeld en het thuisspelende team verandert de tweede wedstrijd van opstelling.
Team C bestaat uit Lisa Aleven, Noortje van den Brink, Gerard Straatman, Quint van Onna en reserve Daymian van Sommeren. Team D bestaat uit Sil Spieard, Jasper van Meerten, Joep van Geelen, Nicole Muller en de reserves Willemijn Derksen, Michelle Kway en Luka Wissink.
Beide wedstrijden werden gewonnen door team C met 6 – 2. In de eerste wedstrijd verloor Quint van Onna van Sil Spieard. Gerard Straatman won van Jasper van Meerten terwijl Noortje van den Brink en Lisa Aleven te sterk bleken voor Nicole Muller en Joep van Geelen.  In de tweede wedstrijd speelde Willemijn Derksen in plaats van Nicole Muller. Lisa Aleven, Gerard Straatman en Noortje van den Brink 3 wonnen van Sil Spieard, Jasper van Meerten en Willemijn Derksen. Quint van Onna verloor van Joep van Geelen.