Veel geslaagden bij Damvereniging VBI

Een keer in het jaar is het examendag voor de jeugdige dammers van Damvereniging VBI in Huissen. De beginnerscursus wordt afgerond, terwijl ook de gevorderde spelers een volgend diploma proberen te halen.Begin deze maand was het een feestelijke bijeenkomst in ’t Koelhuis, het clublokaal van Damvereniging VBI. Liefst 21 beginnende dammers konden de cursus van tien gratis lessen bekronen met het behalen van het Van der Wal-diploma. Onder hen was een flinke groep dammers uit Doornenburg, waar Damvereniging VBI ook damlessen op de school heeft verzorgd.

Beginners
Niet alleen wisten alle 21 kandidaten het examen met goed gevolg af te leggen, er waren zelfs drie jeugdspelers die met lof slaagden. Zij hadden alle antwoorden goed ingevuld. Dat waren Guido Janssen, Jeroen Visser en Véranie Peters.
De andere geslaagden uit de beginnersgroep waren: Rikke Ponger, Pier Tabak, Mick Buurman, Yannick Schmidt, Max Willemsen, Bart Janssen, Tessa Aleven, Sem Derksen, Demi Lukassen, Roy Hendriks, Michelle van de Beld, Jorn Peters, Joël Janssen, Jaïr Middelham, Menno Selman, Jesse Vos, Barto Smids en Todor Wissink.
De helft van deze kinderen heeft zich opgegeven om deel te nemen aan de vervolgcursus die op 15 maart gaat beginnen. Maar eerst mogen de kinderen op 8 maart, samen met een familielid, in tweetallen strijden om de ‘familietrofee’.
Na afloop van het examen werden de prijzen uitgereikt voor de competitie. Winnaar van de jeugdcompetitie werd Guido Janssen van basisschool Drieluik. Zijn schoolgenoot Rikke Ponger werd tweede, terwijl Pier Tabak van basisschool Merlijn uit Doornenburg de derde plaats bezette. De laddercompetitie werd gewonnen door Mick Buurman van basisschool Merlijn. Hier werd Rikke Ponger tweede en Yannick Schmidt van basisschool Tweespan derde. Pier Tabak won ook de eerste prijs in de zetjescompetitie, Rikke Ponger werd tweede. Yannick Schmidt toonde de meeste ijver in de oploscompetitie. Hij bleef Jeroen Visser en Rikke Ponger van het Drieluik voor. 

Gevorderden
070301diplomadvvbi.jpgNaast de beginnersexamens werden de examens voor het Wiersma Wit-diploma en het Wiersma Zwart-diploma afgenomen bij de Huisense damvereniging. Acht deelnemers voor Wiersma Wit, en één voor Wiersma Wit Werkboek en één voor Wiersma Zwart. Alle kandidaten zijn met goede resultaten geslaagd. Er moesten minimaal 18 punten per examen gescoord worden om te slagen en voor het werkboek 20 punten.
Wiersma Wit en Wiersma Zwart werd door Quint van Onna gehaald met respectievelijk 25 en 20 punten. Verder behaalden Jasper van Meerten met 22 punten, Nicole Muller met 26,5 punten, Michelle Kway met 27 punten, Luka Wissink met 27 punten, Willemijn Derksen met 29 punten, Sil Spieard met 30 punten en Joep van Geelen met 31 punten het Wiersma Wit diploma. Daymian van Sommeren behaalde het Wiersma Werkboek-diploma met 33 punten.
Joep van Geelen en Daymian van Sommeren hadden slecht twee fouten en waren daarmee de besten van de groep. Ook de prestatie van Quint van Onna, twee examens op één dag, is uitstekend.

Allen gefeliciteerd!