Jeugdteams A en B goed op dreef

Donderdag 1 december is de tweede ronde van de jeugdcompetitie gespeeld. Het A-team van DV Heijting Huissen won met 6-2 van Meurs Denk en Zet B uit Culenborg. Het B-team speelde 4-4 gelijk tegen het A-team van Heteren.

Het A-team bestaande uit Wout Aleven, Pepijn van den Brink Richard Van Kempen en Max van de Ven, speelde een uitstekende wedstrijd. Richard en Max wonnen aan respectievelijk bord drie en vier. Pepijn aan bord 2 kwam met de schrik vrij en miste op het laatst nog de winst door een 2 om 4 niet te zien, maar remise betekende dat de winst binnen was. Wout speelde tegen de sterke Dirk Jan Riesthuis aan bord één en wist een winnende positie op het bord te krijgen, echter in tijdnood miste hij de winst en werd remise overeengekomen. 

Het B-team, bestaande uit Lonneke en Wencke Standhardt, Lotte Aleven en Rodée Buist, speelde geconcentreerd. Lonneke trof aan bord één de sterke Nick Hoksbergen en verloor kansloos, Lotte trok de stand weer snel gelijk door Nico van Engelenhove te overklassen. Wencke speelde aan bord drie een partij met wisselende kansen, ze miste de kans om een damzet te nemen en kreeg er vervolgens één tegen, waardoor de winst naar haar tegenstander ging. Alle hoop was nog gevestigd op Rodée aan bord vier en na bijna twee uur spelen sleepte Rodée de belangrijke twee punten uit het vuur en bepaalde daarmee de eindstand van 4-4.