DVVBI na winst nieuwe koploper

door Joop Hendriksen

In verband met het wereldkampioenschap Curaçao werden twee partijen in de wedstrijd tegen WSDV Wageningen vooruit gespeeld. Alexander Baljakin remiseerde in een rustige partij tegen titelkandidaat Jan Groenendijk. Johan Krajenbrink speelde een prima partij. Hij kreeg steeds meer voordeel  totdat zijn tegenstandster de vlag moest strijken.

Zo stond Damvereniging VBI aan het begin van de wedstrijd al met 3-1 voor. Bij Jasper Lemmen leek het alleen in het begin even spannend te worden maar al gauw ontstond een blijvend evenwicht. Jos Stokkel had aanvankelijk enig voordeel maar de verdediging van zijn tegenstander was afdoende. Iets soortgelijks deed zich voor in de partij van Toine Brouwers. Zijn aanval werd vakkundig door zijn tegenstander opgevangen en zo kon opnieuw een remise op het scorebord worden bijgeschreven.

Gérard Jansen zette een stevige partij op. In het middenspel kwam hij steeds beter te staan en vervolgens rondde hij vakkundig af naar winst. Op dat moment stond Odin Mol al een schijf voor. Ook hij wist de beide punten binnen te harken. Invaller Dirk Joosten, voor de afwezige Guntis Valneris, begon zijn partij wat onduidelijk, maar langzamerhand kwam hij heel goed te staan en ook hij kon de winst opstrijken.

Bij Wouter Ludwig leek er aanvankelijk niet veel aan de hand, maar zijn tegenstander kreeg langzamerhand een betere stand. Uiteindelijk bleek zijn verdediging sterk genoeg voor de remise. Fred de Koning speelde tegen meervoudig wereldkampioen Alexander Shvartsman. Dat ging lang goed, maar in het eindspel kon Fred het niet bolwerken. Zo werd Damvereniging VBI met 13-7 winst de nieuwe koploper in de competitie en duikelde Wageningen van plaats een naar zes.