Finale ONS schooldamtoernooi Lingewaard

door Marije Termaat

Woensdag 17 november was het zover, de jaarlijkse finale van het schooldammen voor teams van de gemeente Lingewaard. De Borgwal, IKC Het Sterrenbos en IKC Binnenstebuiten hadden teams afgevaardigd naar dit toernooi. Er waren zowel 5 teams bij groep 5/6 als 7/8.

De kinderen stonden om half 2 trappelen om te beginnen en een gezonde dosis spanning was te zien op veel gezichten. Het toernooi ging dan ook ergens om, namelijk plaatsing voor de halve finale van Gelderland. De twee beste teams van 5/6 en van 7/8 zijn sowieso verzekerd van een plek, de nummer 3 mag hier nog op hopen, die staat op een reservelijst.

Na diverse spannende potjes was het na 2,5 uur dammen zover, de prijsuitreiking. Om de spanning nog wat op te voeren, kreeg elk kind nog een gratis dambord van Damvereniging VBI om het dammen te promoten en een uitnodiging voor 10x gratis meedammen. Hierna konden de kinderen echt niet langer wachten, wie zouden de mooie bekers mee naar huis nemen?

Bij groep 5/6 is op de 5e plaats De Borgwal geëindigd, de 4e plek was voor het 2e team van IKC Binnenstebuiten. De beker voor de 3e plek ging naar IKC Het Sterrenbos, IKC Binnenstebuiten team 3 nam de beker voor de 2e plek in ontvangst en team 1 van IKC Binnenstebuiten ging er met de beker van de eerste plek vandoor. Zij zijn ongeslagen kampioen geworden.

Bij groep 7/8 was het de vraag of De Borgwal nog roet in het eten kon gooien, alle andere teams waren namelijk van IKC Binnenstebuiten. Dit is ze niet gelukt, ook zij eindigden, net als het team uit 5/6, op een 5e plek. De 4e tot en met de 1e plek waren voor de 4 teams van IKC Binnenstebuiten. Respectievelijk team 1, team 4, team 2 waren 4e, 3e en 2e en team 3 pakte de felbegeerde 1e plek bij groep 7/8.

We willen iedereen bedanken voor de gezellig dammiddag en natuurlijk wensen we de teams die door zijn gegaan heel veel succes in de volgende ronde!