Gelijkspel derde team in slotronde

door Peter Litjens

In de laatste wedstrijd van Damvereniging VBI Huissen CT moest aangetreden worden tegen WSDV 4 dat in de rangschikking hoger staat.

Lodewijk de Hei haalde remise na een vooral positionele partij. Jelte Evers hield zich goed staande tegen Kees Maliepaard. Als Jelte op zet 27  eerst een schijf erbij had gegeven met 27-31 had er ongetwijfeld een grote kans op minimaal  remise geweest. Nu werd het een nederlaag. Peter Litjens en Henk Beumer overzagen in hun partij dat zet 37  21-26 waarschijnlijk een gewonnen partij was voor Henk. In de partij kon Henk 6 zetten later de handdoek gooien wegens een verloren positie.

Cas Schaapveld speelde een prima partij , vergat op zet 19 een zet te doen die een dam zou opleveren, maar won daarna wel zijn partij en kreeg een blauwe vermelding omdat het een speler met een hogere rating betrof. Jos Lamers had in zijn partij een soort zelfde verkeerde afruil als Peter Litjens, maar de tegenstander van Jos  liet dit voordeel niet glippen. Jacob Reiffers dwong Jos van Deelen positioneel om een schijf te offeren en won daarna zijn partij.

Ook was er een blauwe vermelding voor jeugdspeelster Marjorie Feyt van WSDV die op zet 28 op 2 plaatsen dam kon halen tegen Gerard Boogaars. Gerard kon dit niet meer recht zetten. Ruud de Kooter bereikte remise tegen Henk Hoksbergen in een gelijkwaardige partij waarbij het evenwicht nooit verbroken werd. Door dit resultaat eindigde de wedstrijd in een 8-8 uitslag, een resultaat waar beide teams tevreden mee kunnen zijn. Dammen is een echte denksport waarbij een foutje gauw is gemaakt. Je blijft leren in dit spel.

Er is afgelopen seizoen flink gestreden in NC 2B. Er zijn door diverse redenen enkele senioren gestopt in dit team. Dat betekent dat spelers in den lande / uit de regio die 2e klasse willen spelen komend seizoen zich bij Damvereniging VBI kunnen melden om aan te geven dat ze voor dit team willen spelen. We bedoelen dan vooral spelers/sters die hun daminzicht en ervaring willen uitbreiden via het spelen van wedstrijden. Ook jeugdspelers/sters die 2e klasse willen spelen kunnen zich melden.

Teamcaptain Jos Lamers bedankt voor je inspanningen dit seizoen!