Het Drieluik en De Marang schooldamkampioenen van Gelderland Zuid

De Huissense scholen presteerden uitstekend in de schooldamfinales van District Zuid van de Gelderse Dambond. Deze finales werden zaterdag 19 januari 2008 in Lent en in Huissen gespeeld.

080119drieluikschooldamkampioen.gifHet Drieluik werd kampioen bij de teams van de bovenbouw (groepen 7 en 8) door twee maal gelijk te spelen en vijf maal te winnen. Geduchte concurrentie kwam van vier andere scholen: Het Mozaïek uit Arnhem (vijfde met negen punten), de Koningin Julianaschool uit Heteren (vierde met negen punten, De Laak uit Wamel (derde met tien punten) en De Troubadour uit Arnhem, tweede met ook tien punten.
Het team, bestaande uit Sil Spieard, Rikke Pongerd, Jeroen Visser en Guido Janssen plaatste zich met dit resultaat voor de schooldamfinale van Gelderland. In deze finale heeft Het Drieluik een uitstekende kans door te gaan naar de halve finale van Nederland, omdat Gelderland vijftien plaatsen heeft voor de halve finale van Nederland bij groep 7en 8.
Drie van de vier spelen en trainen bij Damvereniging VBI uit Huissen. De vierde speler was net gestopt, maar kan goed meekomen met de actieve dammers.

080119marangschooldamkampioen.gif In de finale voor de onderbouw (tot en met groep 6) werd De Marang uit Angeren fraai eerste met dertien punten kampioen. Goede tweede werd de Jozefschool uit Huissen met twaalf punten. Het viertal van de Jozefschool bestond uit Luka en Todor Wissink, Tessa Aleven en Sem Derksen. Deze vier zijn allen lid van Damvereniging VBI. Helaas was Luka grieperig. Hij verloor van zijn clubgenoot Daymian van Sommeren in de belangrijke voorlaatste wedstrijd tegen De Marang uit Angeren.

De Troubadour uit Arnhem, de Koningin Julianaschool uit Heteren en Het Drieluik uit Huissen werden respectievelijk derde, vierde en vijfde met tien, negen en negen punten. Bij de welpen heeft Gelderland slechts acht plaatsen voor de halve finale van Nederland. Het zal het spannend worden in de finale van Gelderland op 1 maart!