Goed begin eerste team Damvereniging VBI

door Joop Hendriksen

In de eerste wedstrijd van de nieuwe damcompetitie kwam Damvereniging VBI uit tegen Van Stigt Thans 2. Anders dan misschien verwacht wordt is de tweede editie van de Schiedamse topclub een niet te onderschatten team. Op hun aantal zeer ervaren spelers en drie man die in de Huissense formatie niet zouden misstaan kunnen heel wat teams hun tanden stuk bijten.

De eerste uitslag was in het nadeel van de Huissenaren: Geert van Aalten kwam in temponood en kon de vlag strijken. Wouter Ludwig begon wel sterk maar liep vast op een sterke verdediger. Gérard Jansen trok de stand recht door de aanval van zijn tegenstander op te vangen en probleemloos naar winst om te buigen.

Toine Brouwers speelde zijn eerste wedstrijd voor Damvereniging VBI en kwam tot remise tegen een gelijkwaardige tegenstander. Fred de Koning had licht voordeel maar stuitte op de sterke verdediging van zijn tegenstander. Datzelfde gold voor de partij van Jos Stokkel. Daarna kwam de scoringsdrift bij de Huissenaren los.

Alexander Baljakin won op zijn beproefde manier: klein voordeel opbouwen en dit langzamerhand opvoeren tot de tegenstander bezwijkt. Jasper Lemmen speelde een sterke partij en rondde in een fraai eindspel af. Ook Johan Krajenbrink speelde een mooie partij. Hij omsingelde zijn tegenstander en kneep hem verder af totdat alle lucht eruit was. Odin Mol trof de Schiedamse kopman. Met licht voordeel voor zijn tegenstander hield hij lang stand maar een foutje in het eindspel deed hem de das om.

Daarmee werd de eindstand bepaald op 12-8 voor Damvereniging VVBI.