G

door onze verslaggever (De Gelderlander) 

Maandag, 19 februari 2007 – ARNHEM/HUISSEN – Het abonnement van Gérard Jansen op het NK dammen is nog lang niet verlopen. De Huissenaar verzekerde zich gisteren voor de 22ste keer van deelname aan het Nederlandse titeltoernooi.
De overwinning in de achtste en voorlaatste ronde van het kwalificatietoernooi op het Arnhemse sportcentrum Papendal tegen Paul Oudshoorn was voor Jansen ruimschoots voldoende om het NK-ticket veilig te stellen.
De speler van DV Huissen, die zaterdag tegen Pieter Steijlen ook al een zege had genoteerd, zijn zesde alweer van het toernooi, kan in zijn kwalificatiegroep 2 niet meer worden achterhaald. Hij heeft veertien punten verzameld.
Of ook Jasper Lemmen dit jaar van de partij zal zijn op het NK wordt komende zaterdag pas duidelijk, als de slotronde van het kwalificatietoernooi wordt gespeeld. De Bemmelnaar bezet momenteel de derde plaats van groep 1 met 10 punten uit 8 duels. Hij heeft een punt achterstand op het leidende tweetal Bennie Provoost en Leopold Sekongo. Alleen de nummers één en twee mogen naar het NK.
Voor Fred de Koning en Theo Berends is het NK definitief buiten bereik. De twee spelers van DV Huissen spelen in hun groep geen rol van betekenis meer.