Huissense meisjes succesvol in halve finale

Veel Huissense meisjes in halve finale van Nederland
060318lisa.gif060318lotte.gif 060318wencke.gif

 

36 meisjes deden mee aan de halve finale van het kampioenschap dammen voor meisjewelpen en -pupillen. Er werd gespeeld in Elden, op loopafstand van het Gelredome.

Van de tien welpenmeisjes konden er zich vier plaatsen voor de finale. Lang gingen Larissa Heshusius en Lisa Aleven gelijk met elkaar op. In het begin hadden ze tegen elkaar remise gespeeld, maar daarna wonnen ze alles. Vlak voor het eind speelde Lisa remise tegen Sanne Hoksbergen, terwijl Larissa doorging met winnen. Zo werd Larissa eerste en Lisa tweede. De andere finalisten waren Noortje van den Brink, zij werd mooi derde en won een beker en Sanne Hoksbergen. Twee meisjes uit Huissen wisten dus de finale te bereiken. Michelle Kway, die nog maar pas begonnen is en de jongste deelneemster was, haalde vier punten.

060318noortje.gif

In de drie groepen voor pupillen waren er twee finaleplaatsen en drie bekers te verdelen. Grote favoriet in de eerste groep was Vicky Andriessen uit Delft. Zij was goed op dreef, maar werd in de zevende ronde verslagen door de Huissense Rodee Buist. Toen Vicky in de laatste ronde tegen Sylvia Ek een schijf achter kwam te staan, leek er een verrassing mogelijk. Toch wist ze de partij nog tot winst te brengen. De tweede plaats ging naar Rosa Brandenburg, die heel constant speelde. De beker voor de derde plaats ging naar Sylvia Ek. Van de speelsters uit Huissen deed Rodee Buist het ’t best. Zij werd vierde, maar iemand die van de nummers 1 en 2 wint, heeft toch eigenlijk kansen op een finaleplaats laten liggen. Lonneke Standhardt wisselde goede met minder goede momenten af. Zij haalde zes punten uit zeven partijen.

In de tweede groep waren Agnieta Habben Jansen en Lotte Aleven uit Huissen de grote favorieten. Zij speelden in de tweede ronde remise tegen elkaar en wonnen verder alle partijen. Bij de loting werd Agnieta de gelukkige eersteprijswinnaar en kreeg Lotte de beker voor de tweede prijs. De beker voor de derde plaats ging naar Elle Straatman uit Huissen, terwijl haar plaatsgenote Sterre Damen de vierde plaats voor zich opeiste. De pas beginnende Demi Nijhuis wist toch nog drie punten te verzamelen en deed het heel aardig. Zij slaagde er bijna in Agnieta te verslaan.

Laura Timmerman uit IJsselstein, die in groep drie van de pupillen speelde, was de enige deelneemster die alle partijen won. De Limburgse Michelle Roumans kon aardig in haar spoor blijven. Zij verloor van de kampioene en speelde nog een keer remise. Van de Huissenaren kwam Wencke Standhardt een punt tekort voor een finaleplaats, maar ze ging wel met de derde prijs strijken. Edith Rap werd vierde met negen punten, terwijl ook Petra Radosavljevic (zes punten) en Rosalie Mattijssen (vier punten) goed spel lieten zien. Debutante Vivienne Mol kon helaas nog niet tot scoren komen.

Damclub Heijting Huissen mag trots zijn op haar grote contingent meisjesdammers. Liefst veertien ven de zesendertig deelnemende speelsters waren lid van deze club; de grootste van Nederland met de grootste groep meisjes in haar gelederen.