Pepijn van den Brink naar NK sneldammen

Zeven jeugdleden van DV Heijting Huissen deden zaterdag 1 april mee aan het Gelders kampioenschap sneldammen. Vooraf werd gehoopt op drie of vier goede klasseringen en misschien wel een Gelderse titel, net als vorig jaar.

Bij de aspiranten deden Bas van Engelen en Dirk Joosten mee. Tot de pauze mengden beiden zich in de strijd om de hoogste plaatsen die recht geven op een plaats in nationale sneldamfinale. Uiteindelijk redde het Huissense tweetal het net niet en dat was eigenlijk teleurstellend.

Bij de welpen deed Lisa Aleven mee. Het jongere zusje van Lotte is al wekenlang in uitstekende vorm en vooraf werden haar dan ook goede kansen toegedicht. Lisa had echter een valse start. Voor de pauze had ze vooral moeite met zichzelf en kwam ze slecht tot scoren, ondanks goed opgezette partijen. Toen ze zich hersteld had, was het ook meteen raak. Ze scoorde de ene zege na de andere en die fraaie reeks bracht haar uiteindelijk van de zeventiende naar de zevende plaats. Dat was echter niet genoeg om zich te plaatsen voor het NK.

Pepijn van den Brink maakte gelukkig de favorietenrol wel waar. Af en toe haperde de puntenmachine, maar uiteindelijk wist Pepijn het zilver binnen te halen, vlak achter zijn eeuwige concurrent Arwin Lammers uit Lunteren. Door dit resultaat wist Pepijn zich als enige Huissenaar te plaatsen voor het NK sneldammen dat in juni gespeeld wordt.