Vijfde team begint 2009 dramatisch

090108dvvbi5vtd.jpgHet vijfde team is het nieuwe jaar dramatisch begonnen. In een gekke wedstrijd waar liefst zeven beslissingen vielen, kwam aan een ongeslagen reeks van bijna anderhalf jaar een einde door een 7-9 nederlaag. Boosdoener was VTD uit Tiel. In een waar foutenfestival boekten de Tielenaren net één overwinning meer.
Jan Segeren gaf deze keer het slechte voorbeeld door vrij snel te verliezen. Jan had een totale black-out en gaf zomaar twee schijven weg toen hij een ruil wilde nemen. Het leek een verloren avond te worden, temeer omdat Coen Donders na een blunder ook al een schijf achterstond.
Twee blunders aan Tielse kant (overwinningen voor Jan Bouwmeister en Bart Leijser) en een uitstekende partij van Bas van Engelen gaven de Huissenaren een ruime 6-2 voorsprong. Nadat Theo Willemsen de stand op 7-3 had gebracht door remise te spelen, zag alles er ineens weer rooskleurig uit. Het zou anders lopen…
Jan van Loenen, een speler die zelden verliest, maakte een blunder en verloor. Jan had een groot deel van de partij makkelijker spel gehad zonder dat er echt sprake was van voordeel. In een dun standje liet hij zich in de luren leggen.
Coen Donders had zich, met hulp van zijn tegenstander, inmiddels weer goed in de partij gevochten en leek alsnog met een remise te ontsnappen. In een stand die waarschijnlijk remise was, gaf Coen plotseling op.
Gerard Boogaars had toen de ondankbare taak om met een schijf minder de 8-8 binnen te slepen. Hij wilde na een blunder eerder in de partij eigenlijk al opgeven maar bleef knokken. Het bleek uiteindelijk net niet genoeg te zijn.