Knappe winst Damvereniging VBI 2

door Rob Schrooten

Het tweede team van Damvereniging VBI boekte een knappe zege tegen WSDV uit Wageningen. Dit team werd vorig seizoen nog derde in de eerste klasse C. Aan het eind van de middag stond er een 12 – 8 stand op het scorebord. De jeugdspelers hadden een groot aandeel in de overwinning.

Het was echter routinier Henk Kemperman die voor de eerste punten zorgde. Tegenstander Cor Langeveld had een gevaarlijke aanval opgezet en zag een verrassende doorbraak over het hoofd. Remco Vredenberg speelde tegen Harry Doomernik positioneel een prima partij. In een voordelig eindspel was Remco iets te snel tevreden met remise.

Debutant Joppe Lemmen bracht Evert Evers in het middenspel in grote problemen. Een niet al te moeilijke damcombinatie leverde Joppe beide punten op. Jo Weijman had een lastige partij tegen Laurens Leimena. In het middenspel leek Jo eenvoudig de winst te pakken, maar enorme damblindheid kostte hem de partij.
Jan Linssen nam veel risico’s tegen naamgenoot Jozef Linssen. De Wageninger had de betere stand en leek op de winst af te stevenen. Voorzichtigheid zorgde ervoor dat Jan Linssen nog een punt binnen kon halen. Daarmee was de tussenstand 6 – 4.

061014donders.gifJeudspeler Dirk Joosten debuteerde net als Joppe Lemmen in het tweede team en deed dat uitstekend. Jaap Vink had moeite met het aanvallende spel van Dirk en was na vier uur spelen tevreden met een punt. Coen Donders zat aan bord 1 tegen Henk Kleinrensink. Coen speelde uitstekend en zeer geconcentreerd en bracht zijn tegenstander in de tijdnoodfase in grote problemen. Kleinrensink raakte het spoor bijster en moest snel de hand schudden.

In de partij Rob Schrooten tegen Arie Janssen van Doorn was snel duidelijk dat beiden niet al te veel risico’s wilden nemen. In het middenspel probeerde Rob nog de winst te forceren maar meer dan een gelijkspel bleek niet haalbaar. Arno Arends speelde een rustige partij tegen Derk Kleinrensink, waarbij Arno altijd de remisemarges in de gaten houdt. Tegenstander Kleinrensink bleef nog lang doorspelen, meer dan een punt zat er niet in.

Theo Wiilemsen was niet blij met de paring. Ondanks de hoge leeftijd is tegenstander Internationaal Grootmeester Geert van Dijk nog steeds een prima speler. Theo wist wat hem te doen stond en speelde een solide partij. Net als Kleinrensink zocht ook Van Dijk nog lang naar de winst maar die was gelukkig niet te vinden. Een prima remise van Theo! Eindresultaat: WSDV – Damvereniging VBI 2  8 – 12.